Green Key

Hotel van Walsum & een bewuste bedrijfsvoering     

Hotel van Walsum heeft leefbaarheid en milieubewustzijn hoog in het vaandel staan. We doen ons uiterste best om binnen de mogelijkheden van ons klassieke Rotterdamse stadspand tot een duurzame bedrijfsvoering te komen. Zo maken wij veelvuldig gebruik van biologische producten. Ons moderne koffie apparaat schenkt koffie uit eerlijke handel van de Rotterdamse koffiebrander Santas.

Als bedrijf zoeken we naar de juiste balans tussen zuinig energieverbruik en praktische bedrijfsvoering, waarbij het belang van onze gast natuurlijk voorop moet blijven staan!

Bij Hotel van Walsum houden wij rekening met de volgende zaken:

Energiezuinigheid          

-We verkrijgen een deel van onze energie uit eigen zonnecollectoren die zorgen voor warm water

-We werken met een energiemaatschappij die ons groene stroom levert.                                                        »

-We gebruiken zoveel mogelijk energiebesparende middelen en producten waaronder spaarlampen, led verlichting en een energiezuinige lift.     

-Ons personeel wordt bewust gemaakt van onnodig energieverbruik

Inkoop              

Duurzaam inkopen betekent dat we bij onze inkoop rekening houden met de sociale- en milieu aspecten van de aan te schaffen producten en diensten. Een goed voorbeeld hiervan zijn de fairtrade producten die we bij het ontbijtbuffet hebben. Een ander voorbeeld is de EU gecertificeerde ECO zeep en shampoo uit dispensers in de badkamers.

Doel                                                                                                                                                                        

Om er zeker van te zijn dat ons beleid consequent en overal in de organisatie wordt toegepast is  Hotel van Walsum bezig de vereiste maatregelen in het kader van het Green Key milieukeurmerk in te voeren.  Dit is geen einddoel maar een tussenstap op weg naar een nog duurzamer hotel waarbij het voor een ieder prettig verblijven is.

Wij staan open voor uw suggesties en innovatieve oplossingen.